Egyéb kategória

Újévi fogadalmak helyett: 30 napos kihívás

Sokan komoly fogadalmakat tesznek újévkor, aztán pár nap után feladják. Nem csoda, mert egy egész évre nagy változásokat, lemondásokat, új szokásokat bevállalni hatalmas vállalás, és ezt már az első napokban érezzük. Sokkal jobb, ha minden hónapra egy apróbb vállalást teszünk, ezeket pedig végig is tudjuk vinni az éven. Sokkal hatékonyabb, élhetőbb és kivitelezhetőbb!

vous - 2019.01.05.
Újévi fogadalmak helyett: 30 napos kihívás

Nem az év első napjain kell megváltanunk a világot és jobbá tennünk, ahogy a magunk életét sem egy csapásra tudjuk megváltoztatni.

Ha egyszerre akarunk egészségesebbek lenni, lefogyni, sportolni, spórolni, cigiről leszokni és környezettudatosabbak lenni, mindent egyszerre átalakítani, az valószínűleg túl nagy vállalás, ráadásul beláthatatlan hosszú is az az egy év, és szinte kizárt, hogy működjön. Sokkal inkább esélyünk van viszont rá, ha havi vállalásokat teszünk, apróbb lépésekben, de következetesen alakítunk a szokásainkon.

Harminc nap belátható, bármit is tűzünk ki célként magunk elé, és apránként, de biztosan haladhatunk, akár minden hónapban egy-egy apróbb, új dolgot bevállalva, amit teljesíteni is tudunk. A 30 napos vállalásban az is jó, hogy ennyi idő nemcsak tartható, de kiderül az is, mennyire hasznos vagy jó az a számunkra, megtartjuk vagy változtatunk rajta, de akár tovább is gondolhatjuk, vagy építhetünk rá egy újabb változtatást.

Folytatás >>>

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek