kagylo-tengerpart-csiga

Meztelen csiga juttatott kórházba egy egészséges sportolót

Az ausztrál Sam Ballard kiváló sportolóként építette rögbikarrierjét, élénk, életvidám, helyes srác volt. Aztán  egy buliban poénból lenyelt egy meztelencsigát, mert azzal cikizték, hogy úgysem meri.

A csiga szervezetében ott lapult az angiostrongylus cantonensis nevű hengeres féreg. Ezt nem tudta senki előre, időnként megtörténik ez a csigákkal. De míg nekik nem okoz súlyos problémákat, az embernek annál inkább. A gusztustalan falattal együtt Sam szervezetébe jutott a féreg, és agyhártyagyulladást okozott. Ez a súlyos betegség még ma sem gyógyítható minden esetben. Sam 420 napra kómába esett, és teljesen lebénult.

Objektum doboz

Három évig kezelték kórházban, mire hazaengedték, de otthonában is 24 órás felügyeletre szorult, csöveken át kellett táplálni, rohamok gyötörték. Családja vállalta az ápolását, de ez iszonyú mennyiségű pénzüket emésztette fel, a kapott segély pedig nem fedezte a táplálással, tisztálkodással, gyógyszerezéssel, egyéb kezelésekkel járó költségeket. A szülők így adósságokba keveredtek, és adományokból tartották fenn magukat. Végül Sam 2018 őszén elhunyt.