Sajtos sütőtök csőben sütve - baconnel és ropogós tökmaggal

Sajtos sütőtök csőben sütve – baconnel és ropogós tökmaggal

A különféle formájú és méretű, de mindig világítóan narancssárga sütőtök ősz elejétől tél végéig díszítik a piacot, zöldségespultot és színesíthetik meg a tányérunkat, és érdemes is kihasználni, mert olcsó és egészséges, és rá sem lehet unni, mert annyi módon elkészíthető. Most egy nagyon egyszerű és kiadós, igazán laktató változatot mutatunk!

A sütőtököt nagyon lehet – és érdemes is – szeretni, nemcsak édeskés íze és selymesre, lágyra fővő, sülő állaga miatt, hanem azért is, mert édes és sós változatban, levesben, főételben, szendvicskrémben, tésztába vagy smoothie-ba, de akár sütibe téve is nagyon jól működik, de emellett egészséges, rostokban és béta-karotinban gazdag, könnyen emészthető, C- és E-vitamin-tartalma magas,

valamint kiemelkedő vastartalma miatt nőknek különösen ajánlott.

Ez a sütőben sült, úgynevezett gratinírozott változat nagyon egyszerű, mégis izgalmas, karamellizált hagyma és pirított bacon az alapja, rajta selymes sütőtök, a tetején olvadt sajt és ropogós tökmag. Csupa íz egytálétel egész kevés hozzávalóval, és míg sül a zümmögő, duruzsoló sütőben, fantasztikus illatok töltik be a konyhát...

Sajtos sütőtök gratin recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Forrás:
Depositphotos