Vegán fahéjas csiga

Fahéjas csiga okosabban, vegán változatban

Valószínűleg nincs olyan ember széles e világon, aki ne szeretné a jóféle házi kelt tésztát, de sokan bonyolultnak gondolják, és nem állnak neki. Ez a fahéjas csiga a bizonyság rá, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető, gép sem kell hozzá, kézzel egy tálban gyorsan összeállítható, ráadásul kicsit egészségesebb is - tönkölybúzaliszttel, barna cukorral és növényi tejjel készül, így laktózmentes is, foszlós és nagyon finom!

Tojás, vaj és tej nélkül készül, de nagyon könnyű, jó állagú ez a fahéjas csiga, ami csak növényi alapanyaggal készül. A tésztája könnyen kezelhető, puha és ruganyos, egyáltalán nem ragacsos, és egy keverőtálban kézzel pár perc alatt kidolgozható. Van benne élesztő és sütőpor is, ettől sütés közben még jobban megemelkedik, és finom foszlós lesz, de azért a kelesztési időt is érdemes betartani.

A tönkölyliszttel, kókuszolajjal és növényi tejjel készülő tésztát természetesen nemcsak fahéjas cukorral lehet megtölteni, kakaósan vagy darált dióval, mogyoróval vagy akár mogyorókrémmel is lehet, ki mivel kedveli. Ez egy kisebb adag, 10-12 apróbb csigához elegendő, és ha igazi kényeztetést szeretnénk, ne hagyjuk el a tetejéről az édes mázat – de ha spórolnánk a cukorral, akkor azért anélkül is finom.

Vegán fahéjas csiga recept >>>

Forrás:
Depositphotos