Egyéb kategória

Nem hiszed el, mire használták az unikornisok szarvát

Egyszarvú, mint tudjuk, nem létezik, és amennyire a tudósok és a régészek leletei terjednek, soha nem is létezett. Mégis sokan hittek benne, olyannyira, hogy a szarvát különleges célokra használták.

vous - 2019.01.10.
Nem hiszed el, mire használták az unikornisok szarvát

Unikornisok ugyan nincsenek, de – ahogy erre a vikingek már az ó- és középkorban is rájöttek –  csavart szarvú narválok és hatalmas rozmárok nagyon is. Ezeknek az állatoknak egyértelműen szarva van, s ha csak azt mutatják meg valakinek – mondjuk unikornismániás középkori uralkodóknak – akár el is lehet velük hitetni a mesét. No és persze eladni a szarvat – írja a Mentalfloss.

Objektum doboz

Az unikornisokban nemcsak az ovis kislányok hisznek kitartóan, sőt. Furcsa, de még Arisztotelész és Leonardo da Vinci is úgy hitték, léteznek ilyen állatok, és szarvaik gyógyító hatásúak. Szarvakat pedig szépen szállítottak a vikingek, és mindazok, akik meglátták az üzleti lehetőséget az északi-sarki vizekben történő halászatban. Több száz éven át vetélkedtek a különböző uralkodók és főnemesek a szarvakért, és hajlandóak voltak annak súlyával vagy méretével megegyezően aranyban fizetni. 

A középkorban az unikornis varázserejű szarvát nemcsak megőrölték, és gyógyszerként használták, hanem egészben hagyva megtudták, nem mérgezték-e meg az ételüket. 
A szolgák belemártották a fogásba szarvat, vagy az abból készült kést, és azt hitték, így semlegesítették a káros anyagokat.

Ajánlott cikkek