okostelefon

A világ legmagasabb IQ-ját mérték az amerikai írónőnél

Marilyn vos Savant amerikai írónő mégcsak 10 éves volt, amikor egy IQ teszten 228-as eredményt mért. Ezzel ő lett a világ legokosabb embere, bekerült Guinness Rekordok Könyvébe is.

Marilyn esze már gyerekkorában nyilvánvalóan magas volt, ezért töltött ki sokszor intelligencia-tesztet. A 228-as eredményt egy Stanford–Binet teszttel végezte, amit gyerekeknek terveztek, ésa végső pontszám meghatározásakor a valós és a mentális életkor különbségét is megmutatja. Mint kiderült, Marylin azért ért el ilyen magas pontot, mert intelligenciája egy 23 éves emberének felelt meg. A Guinness rekordok Könyvéből végül pár év múlva az ő eredményével együtt az egész kategóriát kivették, hiszen az IQ nagyon szerteágazó, és nehéz mérni - írja az Allthatisinteresting oldal. 

Objektum doboz

A Stanford–Binet tesztet már nem használják, mert elavult, ezért sokan az asszony később készített hivatalos Mega IQ-tesztjének eredményét veszik alapul, ami így is figyelemreméltó, hiszen 186-os. Rekord ide vagy oda, Marilyn hírességgé vált, mint Amerika legokosabb embere. Könyveket és cikkeket írt, intelligenciateszteket fejleszt, és logikai fejtörőket alkot. Népszerűségét csak fokozta, amikor a mesterséges szív feltalálójához ment feleségül.