Egyéb kategória

5 apróság, amit a boldog párok megtesznek egymásért, kérés nélkül

A jól működő párkapcsolat nem a dobozban érkező vörös rózsák számától, az egzotikus utak éves mennyiségétől, az egymásra költött összegektől függ. Sokkal inkább az őszinte, szívből jövő gesztusok azok, aminek mindenki jobban örül – azért, mert ezek tényleg a másikról szólnak.

vous - 2022.01.24.
5 apróság, amit a boldog párok megtesznek egymásért, kérés nélkül

Minden párkapcsolatnak megvannak a maga szabályai, és megvan a maga dinamikája is. Egy dologban azonban nagyon is hasonlóan működnek: a csendes gesztusok, a mindennapi élet pozitív apróságai aranyozzák be őket igazán. Ezek rendszeres jelenlététől válik egy párkapcsolat kiegyensúlyozottá, stabillá és egészségessé. Csak néhány példa a sok közül:

5 apróság, amit a boldog párok megtesznek egymásért, kérés nélkül:

1. Aggódnak egymásért

„Megérkeztél? Minden rendben volt az úton?”, „Hogyan jutsz haza?”, „Sokat gondolok rád, vezess óvatosan” – ezeket, és az ezekhez hasonló üzeneteket mindenki ismeri. A boldog párok számára teljesen egyértelmű és természetes, hogy aggódnak a másikért, törődnek a másikkal, és ezt ki is mutatják. Nem kell minden percben telefonálni, de egy szív a Messengerben vagy egy emoji a WhatsAppon keresztül az ebédszünetben, egy „Szeretlek!” üzenet a zsebbe bújtatva reggel tökéletes példái ennek. Aki számunkra fontos, azzal foglalkozunk – mindig.

2. Megosztják, amijük van

Teljesen mindegy, hogy egy almáról van szó, vagy a pozitív vagy negatív történésekről: a boldog párok megosztanak egymással mindent. Tudják, hogy a párjuk tiszteletben tartja a határokat, nem olvadnak teljesen össze, nem kell félteniük az identitásukat és a szabadságukat.

3. Bókolnak

„Örülök, hogy elmondtad a véleményed a főnöködnek.”, „Tetszik, hogy ennyire magabiztos vagy”, „Csodálatos, hogy ezt bevállaltad! Büszke vagyok rád!” – Ha nálatok is elhagzanak hasonló bókok, akkor valószínűleg a boldog párok közé tartoztok. Ők ugyanis csodálják a partnerüket, de nem 100%-osan elfogultak. Építő jelleggel megmondják a véleményüket – de csak akkor, ha a párjuknak erre van szüksége.

Forrás:
Unsplash

4. Használják a köszönöm és kérem szavakat

Ugyan a párok számára teljesen természetes, hogy szívességet tesznek a másiknak, nem maradhat el az alapvető udvariassági formula. Ezzel ugyanis tiszteletet mutatnak a másik iránt, nagyra értékelik a segítséget.

5. Ki merik mondani többször is: „Szeretlek!”

Ne felejtsétek el soha ezt a mondatot, még akkor sem, ha teljesen természetes számotokra, hogy szeretitek egymást. Nem kell szétkoptatni, elmaszatolni, de ne féljetek egymásnak sűrűbben kimondani sem. A boldog párok nem félnek attól, hogy a szavak, ha túl gyakran mondják őket, elveszítik a súlyukat – mert soha nem volnják kétségbe azok őszinteségét.

Ajánlott cikkek