Áfonyás-kókuszos zabsüti scone

Áfonyás-kókuszos zabsüti, ahogy az angolok szeretik

Aki úgy tartja, hogy zaphehely unalmas és száraz abrak, az nagyon téved. Igen, lehet fantáziátlanul is készíteni, de rengeteg lehetőség rejlik benne, és nemcsak egészséges, hanem nagyon változatosan is felhasználható. Itt van mindjárt ez a szuperegyszerű angol süti, a scone, ami zabppehelyből őrölt liszttel sütve mennyei, főleg egy kis kókusszal és áfonyával felturbózva!

A scone a britek nagy kedvence, egyfajta átmenet süti és péksütemény között, ami nagyon egyszerű sütőporos tésztával készül. Épp csak össze kell dolgozni, hogy nagyjából összeálljon a massza, majd tepsibe lapogatni, és cikkekre vagy háromszögekre vágni. Hagyományosan vajjal, krémsajttal, dzsemmel fogyasztják, de

ha belerejtünk valamilyen finomságot, akkor gyors sütiként is tökéletesen megállja a helyét.

Ez a változat zabpehelyből és kókuszreszelékből őrölt liszt keverékével készül, és csak növényi alapanyagokkal, így gluténmentes, laktózmentes és vegán étrendbe is beilleszthető, és áfonya teszi igazán csábítóvá. A tésztája könnyű és puha, összeállítani pedig nagyon egyszerű, és nem baj, ha nem akar teljesen összeállíni a tészta ilyenkor még, a sütés végére tökéletes lesz!

Áfonyás-kókuszos zabsüti recept >>>

Forrás:
Depositphotos