Egyéb kategória

Vegán banánkenyér puhán, mogyoróval és csokival

Puha, illatos, fantasztikusan finom ez a banánkenyér, ami hozzáadott cukor nélkül, csak növényi alapanyagokkal, vegán változatban készül, hosszan friss marad, és nagyon egyszerűen elkészíthető, tökéletes reggelire vagy uzsonnára. Csokidarabokkal és mogyoróval gazdagítva ellenállhatatlan!

vous - 2021.06.10.
Vegán banánkenyér puhán, mogyoróval és csokival

A banánkenyér remek módja a kicsit túlérett, már nem annyira csábító banánok felhasználásának.

A pöttyösödő, barnuló banánok jó édesek, és egy kis puha datolyával kiegészítve elég édességet adnak, így teljesen elhagyható a cukor vagy más édesítő a tésztából. A legjobb hozzá a Medjool fajta, ami nagy és puha, ez egyre több helyen beszerezhető szupermarketekben is egész jó áron, de az egyszerűbb, szárazabb, aszalt datolyát is használhatjuk, csak akkor érdemes fél órára meleg vízbe áztatni felhasználás előtt.

Ebben a vegán változatban a zsiradékot mogyoróvaj, a tojást pedig natúr almapüré adja, ez utóbbi a német üzletláncokban kapható, de házilag is elkészíthető kevés vízben megfőzött, majd pürésített almával. A tészta könnyű és puha állagú, önmagában is finom és illatos, de ha igazán jót akarunk, érdemes egy kicsit gazdagítani – egy kis étcsokival és mogyoróval például mennyei, de dió, aszalt gyümölcs, mazsola is megteszi.

Mogyorós-csokis banánkenyér – vegán változat >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek