Bögrés muffin mákkal és lekvárral

Bögrés mákos muffin meglepetéssel, lekvárral töltve

A mákot leggyakrabban darálva használjuk, de egészben is nagyon finom, és egészen más ízvilága és állaga van így. Roppanós és nagyon izgalmas, még egy egyszerű muffint is különlegesebbé tehetünk, ha megtöltjük valamilyen dzsemmel, és a tetejére egész mákot szórunk.

A muffint sokan lenézik, mondván, hogy túl egyszerű és unalmas, de mi másképp vagyunk ezzel: a muffin egy praktikus forma, aminek köszönhetően gyorsabban és biztosabban átsül a tészta, ráadásul praktikus is, mert már eleve ki van porciózva, ideális reggelire, uzsonnára, bulira,

...vagy akár magunkkal vinni piknikre vagy vendégségbe, és nagyon változatosan készíthető.

Ez egy nagyon egyszerű és gyors változat, ami joghurtos és narancsleves kevert tésztával készül, könnyű és puha, alaptésztaként is szuperül működik, egy kis egész mákkal meghintve, dzsemmel a belsejében pedig egészen mesés. Használhatunk hozzá meggy-, áfonya-, barack- vagy eperdzsemet is, de érdemes kipróbálni savanykás kökénylekvárral is, isteni!

Bögrés muffin mákkal és lekvárral – recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Forrás:
Depositphotos