Ne akarjatok királynők lenni a párkapcsolatban – 2016-ban már más a fontos

A leghíresebb nő a történelemben, aki a szerelemtől vesztette el az eszét

II. Johanna kasztíliai királynőt ma is  szerelem bolondjaként tartják számon. Férjét halála után ugyanúgy szerette, mint életében, sőt, még kocsikázott is vele...

Johanna 1479 és 1555 között élt, és az őrültség nem volt ismeretlen a felmenői között. Anyai nagyanyja, I. Izabella életét már megkeserítette ugyanez, ezt örökölhette Johanna is. Eleinte semmi különös nem látszott rajta: férjhez ment  I. Habsburg Fülöphöz, akivel valódi, nagy szerelemben éltek, és hat gyermekük született. Johanna épp várandós volt az utolsóval, amikor 1506-ban Fülöp életét vesztette - írja a Townandcountry.

Objektum doboz

Johanna nem volt hajlandó tudomást venni erről. A testet nem adta ki majdnem egy évig - egyes források szerint még több ideig -, beszélt hozzá, kocsikázni vitte, sőt, utazni is. Végül rákényszerítették, hogy kiadja a holtestet, majd a család egész életére egy kastélyba zárta az özvegyet. Johanna csak a legfiatalabb gyermekét vihette magával. Később egyik felnőtt fiát, V. Károly német-római császárt nevezték ki gyámjának, miközben másik fia, I. Ferdinánd néven 1526-tól magyar és a cseh királyként élt, majd 1556-tól német-római császárként. Izabella és Füülöp négy lánya is szép sikereket ért el az életben, de arról nem tudni, mennyit törődtek fogollyá vált anyjukkal. 

Figyelem!
Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Elmúltam 18 éves, belépek!
Még nem vagyok 18 éves.