Egyéb kategória

Meleg kuszkuszsaláta sült csicseriborsóval

A kuszkusz nemcsak köretnek jó szaftos fogásokhoz, de salátának is szuper alapja lehet. A keleti és arab vidékeken leggyakrabban friss, színes zöldségekkel készítik jól behűtve, de a hűvösebb hónapokban melegen és kicsit tartalmasabban is elkészíthetjük. Fűszeres sült csicseriborsóval és gránátalmával például isteni finom, nagyon izgalmas és mutatós, nem mellesleg pofonegyszerű.

vous - 2019.01.19.
Meleg kuszkuszsaláta sült csicseriborsóval

A kuszkusz és a konzerv csicseriborsó nagyon praktikus, mert percek alatt laktató és egészséges fogás készülhet velük. Mivel a kuszkuszt nem kell főzni, csak forrázni és kicsit pihentetni, hogy megpuhuljon,

így tényleg nagyon egyszerű vele dolgozni, és semleges ízéhez mindenféle aroma jól passzol.

Ebbe a meleg kuszkuszsalátába most fűszerekkel összeforgatott, és a sütőben kicsit roppanósra sütött csicseriborsó került, amivel már önmagában is nagyon izgalmas, de a tetejére még ropogós és üde gránátalmamagok, valamint mandulalapocskák és némi reszelt citromhéj is, amitől az egész különlegessé válik. Önmagában is tökéletes, laktató, vegán étrendbe is beilleszthető fogás, de természetesen tálalható köretként is.

Meleg kuszkuszsaláta sült csicseriborsóval, gránátalmával – recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek