Egyéb kategória

Funkcionális tréning: hatékony és változatos edzésmódszer

Manapság könnyen dobálózunk a fitnesztermek környékén gyakran hallott edzésformák neveivel, de jó pontosan tisztában lenni a különböző elnevezések gyakorlati jelentésével. Lényegi különbségek lehetnek olyan edzésformák között, amit általánosítva, helytelenül használunk. Ezek közül a leggyakrabban a funkcionális tréning jellegű edzéssel találkozhatunk.

vous - 2019.01.20.
Funkcionális tréning: hatékony és változatos edzésmódszer

A funkcionális tréning egy olyan edzésmódszer, amelynél az egyes izomcsoportokat nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integráltan gyakoroltatjuk. Az ízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban / síkban mozgatjuk, ezáltal teljesítményük javul, és a hétköznapokban „funkcionálisabban” működhetnek. Tehát a funkcionális tréning gyűjtőfogalom, nem pedig egy meghatározott edzéstípus. Több edzéstípusban is használják, beépítik.

Folytatás >>>

Edzés majd holnap? Eláruljuk, hogyan vegyétek rá magatokat, hogy már ma nekiinduljatok

Nem juttok el az edzőterembe? 3 gyakorlat, amivel otthon is formában tarthatjátok magatokat >>>

A végletek embere vagyok, így amikor eszembe jut, hogy mindjárt vége a nyárnak, azonnal a karácsonyra gondolok. Mindjárt itt van! De mielőtt ennyire előrerohannánk, ne felejtsük el, hogy nem kell a strandidővel együtt az edzésektől is elköszönnünk. Mielőtt elérkezik az őszi-téli, bekuckózós, forró csokizós, bejglitől gurulós időszak, jobb, ha formába hozzuk magunkat. Így mindjárt könnyebben hajtogathatjuk januárban az új év, új élet, új test című fogadalmakat, nemde?

Ajánlott cikkek