Oreós sajttorta vegán változatban

Oreós sajttorta vegán változatban – lehetséges és isteni!

A krémsajt az egyik legjobb dolog a világon, ahogy a vele készülő sajttorta is, és erről bizony nehéz lemondani, ha valaki a vegán étrendet választja – akár az egészsége, akár a bolygó, akár az állatok kizsákmányolása miatt. Vegán sajtkrémet és belőle sajttortát készíteni viszont nem is annyira bonyolult, mint elsőre gondolnánk – mutatjuk is!

Sajttorta sajt nélkül lehetetlen kihívásnak tűnik, de nem az! Növényi joghurtból házilag előállítható krémes csoda, csak egy patikában megvásárolható gézlap kell hozzá, valamint egy szűrő, egy tál és 24 óra. A géulappal kébéleljük a szűrőt, beleöntjük a joghurtot, egy tálra tesszük, és a hűtőben hagyjuk kicsöpögni.

24 óra alatt tökéletes lesz az állaga, csak átkeverjük, és édes vagy sós ételekhez is használhatjuk.

A joghurtból a krémsajt kb. a súly felét elveszti, így érdemes 2 nagy pohár (2x500 g) növényi joghurtot használni - nagyon finom, lágy és kényeztetó, és aki nem barátja az Oreónak, más keksszel is elkészítheti!

Oreós sajttorta vegán változatban – recept >>>

Forrás:
Depositphotos