eskőerdő, nő, pálma

Fák ültetésével köszöntik a kisbabákat

Egyre fogynak a növények és az állatok a Földről, ez pedig a jövőre nézve tragikus következményekkel járhat. Nemcsak fontos a környezetvédelem, és a fák visszapótlása, de az életünk múlhat rajta.

A Himalájában megbújó királyságban különös módot választottak Földünk és a rajta élő emberek jövőjének biztosítására. Bhután alaptörvénye szerint az ország területének hatvan százalékát fáknak kell borítania. Ennek érdekében folyamatosan ültetik a növényeket. Mivel a buddhista vallás szerint a fák az egészséget, szépséget és hosszú életet szimbolizálják, Pema királyné és Khesar király fiának születését 108 fa elültetésével ünnepelték meg - írta a BBC. A Boldogság Kertjébe pedig a turisták ültethetik el a saját országukat képviselő facsemetét.

Objektum doboz

Egy indiai városban, Piplantriban minden egyes csecsemő megszületését fák ültetésével ünneplik - írja a Onegreenplanet. Minden újszülött kislány világra jöttét 111 facsemete elültetésével teszik emlékezetessé. A hagyomány akkor alakult ki, amikor a város korábbi vezetője elvesztette fiatal lányát. Indiában a lányokat a nehézkes taníttatás és a hozomány kötelezősége miatt nem igazán becsülik, sok gondot jelentenek. Ez a kezdeményezés nagy segítség a lányos családoknak, nemcsak a 111 fa, de az is, hogy a lakosság összefog, pénzalapot teremt a gyermek számára, így a szülők könnyebben taníttatják és adják férjhez gyermeküket.