Egyéb kategória

Mogyoróvajas sajttorta – sütés nélkül, selymesen

A sütés nélküli sajttorta világszerte hatalmas kedvenc, és nemcsak azért, mert csupa krém és lágyság, de azért is, mert az egyik legegyszerűbben elkészíthető finomság, ráadásul nagyon jól variálható és ízesíthető. Ebben a változatban mogyoróvajjal készül, selymes és szétolvad a szájban, aki szereti a földimogyorót, nem fog benne csalódni!

vous - 2021.07.14.
Mogyoróvajas sajttorta – sütés nélkül, selymesen

Isteni finom és nagyon egyszerűen, gyorsan összeállítható ez a mogyoróvajas sajttorta, amiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, annyira tökéletes a maga nemében. Csupán két hátránya van, az egyik, hogy legalább 6 órát kell rá várni, hogy kellően megddermedjen a szeleteléshez, de még jobb egy egész éjszaka, és mivel nincs benne zselatin, ami megkötné, ennyi időre mindenképpen szüksége van.

A másik hátránya, hogy nem egy diétás desszert, igazi kalóriabomba, de egy ilyen kényeztető finomságot úgysem egyedül eszünk…

Krémsajtból nem kell a drágább, márkás változatot választani hozzá, a sajátmárkás, jóval olcsóbb is tökéletes hozzá, sőt a mogyoróvajat is elkészíthetjük mi magunk hozzá, de aki nem barátja a földimogyorónak, akár mandulavajjal vagy Nutellával is kiváltható – az utóbbi esetén érdemes a cukrot csökkenteni, mert ugye ez önmagában is édes.

Mogyoróvajas sajttorta sütés nélkül – recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek