alvás

4 komoly ok, amiért érdemes inkább meztelen aludnotok

Le a pizsamát! Le a fehérneműt és a pasitok pólóját! Le a hálóinget? (Ezt a ruhadarabot ismeri még amúgy valaki?) Ezernyi oka van, amiért érdemes meztelen aludni télen-nyáron. Ebből négyet árulunk el nektek.

Bár nem készült róla felmérés, azt gondoljuk, a magyarok mindössze néhány százaléka élvezi a meztelenül alvás jótékony hatásait.

1. Erősebb a párkapcsolatuk azoknak, akik meztelenül alszanak

Természetesen itt máris adott egy elvárás a párunk felé: nem árt, ha ő is Ádám/Éva-kosztümben hajtja álomra a fejét mellettünk. Egy brit felmérés szerint a meztelenül alvó párok többsége (egészen pontosan 57 százaléka) kifejezetten szerencsésnek jellemezte a kapcsolatukat. A bőrkontaktus, érintés nagyon fontos az életünkben, több oxitocin szabadul fel, ettől boldogabbnak érezzük magunkat. Azok a párok, akik többet bújnak össze, általában kevesebbet is vitatkoznak, inkább más módon oldják meg a problémáikat.

2. Meztelenül könnyebben is elalszunk

Elalváskor a testhőmérsékletünk is csökken. Ha kevesebb ruha van rajtunk, gyorsabban érjük el az ideális állapotot. Egyedül arra kell figyelnünk, hogy se a kezünk, se a lábunk ne fázzon. Lehet, hogy zokniban aludni nem is olyan botorság?

3. Nagyobb lesz a testtudatunk

Mikor voltatok utoljára teljesen meztelenül a fürdést leszámítva? Emlékeztek még rá? Lassan nincs is olyan pillanat, amikor teljesen meztelenül és felszabadultan lehetünk. Pedig a meztelenség erősíti a testtudatunkkat, könnyebben tudunk kapcsolódni a testünkkel, könnyebben elfogadjuk és megszeretjük azt, amit ismerünk és magunk elől sem titkolunk.

4. Akik meztelenül alszanak, többet is szexelnek

Ha a fenti három nem győzött meg benneteket, akkor ez ellen aztán tényleg nem lehet semmi kifogásotok. A test könnyebben, gyorsabban reagál az érintésre, ha nincs rajtunk ruha. Meztelenül együtt aludni a párotokkal az egyik legjobb döntés: közelebb kerültök hozzá testileg és lelkileg is.