Egyéb kategória

Elképesztő: Egy tévéző orvos a képernyőn látott nőt diagnosztizálta

Dr. Eric Voigt fül-orr-gégész nem gondolta volna, hogy életet fog menteni, amikor hazaérve a munkából bekapcsolta a tévét. 

vous - 2019.02.05.
Elképesztő: Egy  tévéző orvos a képernyőn látott nőt diagnosztizálta

Az orvos szórakozottan nézte a házvadászokról szóló adást, majd megakadt a szeme az egyik szereplő, Nicole McGuinness nyakán. Nagyon úgy tűnt, hogy pajzsmirigyproblémáról, esetleg daganatról lehet szó, ezért az orvos mindent megtett, hogy fel tudja hívni a nő figyelmét a problémára.

Objektum doboz

Két hétbe telt, mire ráakadt, de nagyon sokat segített vele. Nicole McGuinness  korábban agyrákban szenvedett, nem sokkal a műsor készítése előtt nyilvánították tünetmentesnek. Azonnal megvizsgáltatta magát, és sajnos kiderült, hogy pajzsmirigyrák alakult ki nála. 

Ez egy csoda szerintem, hogy a tévében nézve látta meg – mondta Nicole Good Morning America című műsorban, ahol élőben találkozhatott az éles szemű orvossal.

A pajzsmirigyrák alattomos betegség, mert nem könnyű felfedezni. van olyan fajtája, aminek kezdeti stádiuma a szokásos ultrahangos vizsgálat során sem derül ki. Ha csomót, dagadást érzünk a nyakunk környékén, hirtelen változott valamilyen irányba a testsúlyunk, vagy a hormonális rendszerünk zavarodott össze, menjünk el kivizsgálásra. A vérvétel alapvető, de ha a pajzsmirigyhormon szintje normális, akkor sem biztos, hogy minden rendben van. Nézessünk további pajzsmirigy-paramétereket – T3, T4, antiTPO – , amiket automatikusan ugyan nem vizsgálnak, de az endokrinológusnak már jelzik a betegséget. A nyakon található dagaás egyébként nem feltétlenül rosszindulatú daganat jele, lehet ciszta, gyulladás, vagy más pajzsmirigyprobléma is, ami könnyebben kezelhető. 

Címkék: #orvos #rák #tévé
Ajánlott cikkek