Egyéb kategória

Síelni mentek, de nem hagynád ki a megszokott tréningeidet sem?

Hegyi levegőt szívnál edzés közben? Körbenéznél a tengerszint felett 1500 méterrel? Síelni vagy snowboardozni mentek, de a rossz időjárás miatt más mozgásformát választanál? Esetleg kipróbálnád a sífutást, vagy a terepfutást? Tökéletes környezet lehet a csodás alpesi táj, hogy nekivágj a hegyvidéki edzések kihívásának!

vous - 2019.02.12.
Síelni mentek, de nem hagynád ki a megszokott tréningeidet sem?

Habár nincs elegendő tudományos bizonyíték arra, hogy a magaslati edzések milyen szinten befolyásolják a sportolók teljesítményét, de egy-két tippet azért összegyűjtöttünk, ami segíthet.

  • Ahhoz, hogy a legkönnyebben menjen az edzés, lőj be egy 1500 és 2500 méter magasság közötti területet!
  • A hegyi edzések rajongói azt ajánlják, hogy 4-6 hétig eddz a magasban, hogy hozzászokjon a tested, és a megfelelő eredményt érd el, de vannak, akik szerint a rövid távú edzések is elegendőek. Amennyiben egy versenyfelkészülést kiegészítő, hosszú hétvége alatti edzésre gondoltál, azt 4-6 héttel a nagy esemény előtt ejtsd meg, hogy ne befolyásolja a versenyen való teljesítményedet.
  • Engedj az elvárásaidból! A más sűrűségű levegő valószínűleg megnehezíti majd az edzéseidet, főleg ha a sebességről, vagy az emelkedőkről van szó. Lassabban fogod lefutni az adott távot, nem ugyanazokkal a terhelésekkel kell számolni. És ez rendben is van. Akkor fogod igazán érezni a különbséget, mikor visszatérsz a normál edzésekhez.

A többi tippért kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek