Egyéb kategória

Falatnyi fánkok görög módra, mézes sziruppal

Apró kis aranyló fánkgolyók édes sziruppal tálalva - ez a görögök egyik kedvenc csemegéje, ami annyira népszerű, hogy utcai árusok direkt erre szakosodva frissen sütik és árulják, de szerencsére nagyon egyszerű, így otthon is könnyedén elkészíthető.

vous - 2019.02.15.
Falatnyi fánkok görög módra, mézes sziruppal

Aki járt már Görögországban, tudhatja, mennyire szeretik arrafelé a különféle szirupos, ragacsos, mézes édességeket. Ilyen a loukoumades (ejtsd: lukumádesz) is, ami egy nagyon egyszerű kevert kelt tészta, könnyű és ropogós, egészen addig, amíg fel nem szívja a mézes-citromos szirupot, mert akkor már szétomlik a szájban.

A tészta könnyűségét és ropogósságát annak köszönheti, hogy a liszt egy részét kukoricakeményítő váltja ki, ettől – és persze az élesztőtől – lesznek olyan légiesek a kis labdacsok.

Mint minden alapreceptnek, a loukoumadesnek is rengeteg változata van, vannak akik megtöltik a belsejét, mások tálaláskor megszórják szezámmaggal, darabolt dióval, pisztáciával, és a szirupba is kerülhetnek különféle fűszerek, de leggyakoribb a méz, fahéj és citrom szentháromsága, mint az alábbi receptben.

Loukoumades – görög mézes fánk >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek