Fánk sütőben sütve

Pihepuha, könnyű fánk – olajszag nélkül

A fánkot mindenki szereti, de a sütésével járó olajszagot annál kevesebben, ráadásul ha a sütőben sütjük, nem kell állni mellette, forgatni, és nemcsak a szagot spóroljuk meg vele, de némi kalóriát is.

Fantasztikusan foszlós, könnyű és puha ez a sütőben sült fánk, nagy gyakorlatra és sok alapanyagra nincs szükség hozzá, türelemre viszont igen, hiszen ahhoz, hogy levegős és pihepuha legyen, kétszer kell megkeleszteni.

Az eredmény nagyon finom, a tésztát elkészíthetjük előző nap is, a hűtőben megkel egy éjszaka alatt, langyos helyre téve pedig egy óra alatt.

A kelt tésztába most egy kis vanília került, hogy illatosabb legyen, de akár citrom vagy narancs héjával, esetleg egy kis rummal is ízesíthetjük! Nem lesz pont ugyanolyan, mintha olajban sütnénk, kelés közben egy kicsit elterül, de a végeredmény isteni finom!

Olaj nélkül sült puha fánk recept >>>

Forrás:
Depositphotos