Sütőtökös fánk

Sütőtökös fánk illatosan, sütőben sütve

A fánk a farsang kötelező kelléke, az évnek ebben az időszakában többször is készül ez az aranyló finomság. Aki a klasszikus szalagos helyett gyorsabb, egyszerűbb, de izgalmas fánkot sütne, annak szívből ajánljuk a sütőben sült, sütőporos, sütőtökkel gazdagított változatot!

Puha, hihetetlenül illatos, melengetően fűszeres a sütőtökös fánk, ami sütőben sütve olajat - vagy más zsiradékot - alig lát. Egyszerű kevert tészta az alapja, amit pürésített sült sütőtök gazdagít, tartást adva a tésztának - és persze illatot, aromát is. Ha van fánksütő tepsink, akkor igazán mutatós és egyenletes fánkokat kapunk, de ennek hiányában sima tepsire is nyomhatunk kis koszorúkat habzsákból.

Ízlés szerint kínálhatunk mellé dzsemet is, de önmagában is nagyon finom, egy pohár tejjel tökéletes uzsonna vagy reggeli, de akár egy tartalmasabb leves után másodiknak is ideális - nem csak - farsangi finomság.

Sütőtökös fánk sütőben sütve – recept >>>

Forrás:
Depositphotos