Egyéb kategória

Tavaszváró tészta könnyeden – zöldborsós pestóval

Egyre jobban ki vagyunk éhezve nemcsak a langyos tavaszi szélre és a zsenge zöld színekre, de a friss ízekre, zöldségekre is. Szerencsére a fagyasztó segítségével csalhatunk egy kicsit, és könnyedebb, tavaszias fogásokat is készíthetünk, mint amilyen ez a villámgyors tésztaétel zöldborsós pestóval.

vous - 2021.03.04.
Tavaszváró tészta könnyeden – zöldborsós pestóval

Pofonegyszerű és 20 perc alatt kész, a húsvéti böjtöt tartóknak is ideális, friss és izgalmas, ráadásul a zöldborós pesto nem csak a tésztával működik jól, hanem kicsit sűrűbbre hagyva szendvicskrémnek vagy mártogatósnak is mennyei, ha pedig kicsit hígabbra készítjük, akkor salátaöntetnek is tökéletes, szemet, szájat gyönyörködtető egészséges mártás.

A klasszikus zöld pesto nem tartalmaz zöldséget, így ez a változat testesebb, krémesebb, lágyabb és édeskésebb, amihez most bazsalikom került, de készíthető még frissebben, mentásan, vagy kissé pikánsabban, rukkolával, az alábbi változatban szereplő dió helyet mandulával… Érdemes játszani vele, mert pofonegyszerű, villámgyors – és mindenhogy nagyon finom.

Zöldborsó-pestós tészta – recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek