Egyéb kategória

Banános-tejkaramellás pohárkrém, az isteni krémdesszert

A pohárkrém zseniális műfaj: mutatós, egyszerű, gyors és nagyon jó kombinációkat kihozhatunk belőle, ha ropogós és krémes hozzávalókat variálunk benne. Ez a változat a mindig befutó banán-karamellszósz párossal készül, egy kis csokis keksszel és vaníliás tejszínhabbal kiegészítve - lágy, könnyű és selymes, igazi kényeztetés!

vous - 2019.03.08.
Banános-tejkaramellás pohárkrém, az isteni krémdesszert

Jó kis kalóriabomba ez a hófödte krémdesszert, de annyira finom, hogy néha érdemes elkészíteni egy-egy ilyen nyalánkságot is. Egyrészt nagyon egyszerű, csak a karamellszósz igényel csak kicsit több időt, ebből viszont készíthetünk akár nagyobb adagot is, mert a hűtőben hetekig eláll, és rengeteg módon használhatjukmég – akár palacsintához, fagyira locsolva, kekszek összeragasztásához vagy egyszerűen csak almaszeletkéket belemártogatva… Másrészt tényleg isteni, nem mellesleg olyan mutatós, hogy akár vendégvárónak vagy ünnepi desszertnek is tökéletesen megállja a helyét.

bananos-tejkaramellas-poharkrem

bananos-tejkaramellas-poharkrem
Forrás:
Cookta

A karamellszósz készítésekor mindenképpen érdemes igazi vajat és zsírosabb tejszínt használni, mert ettől lesz igazán lágy, selymes és finom, és ne ijedjünk meg, ha a vaj hozzáadásakor a karamell flhabzik – csak keverjük, amíg teljesen felveszi, majd a tejszínt lehetőleg melegen adjuk hozzá, így nem fog összeugrani a karamell, és sokkal egyszerűbb lesz a dolgunk!

A receptet a Cookta oldalán találjátok. Katt ide!

Ajánlott cikkek