Egyéb kategória

Diétamesék – Ne együk magunkat degeszre

Gyakorlott diétázó vagyok. Nem nagyon van olyan diéta, amit ideig-óráig ne próbáltam volna ki. Az ideig óráig hatott diéták között se találtam meg azt az ideálisat, ami nekem pont jó lett volna.

vous - 2019.03.07.
Diétamesék –  Ne együk magunkat degeszre

Hatékony lett volna. Vagy hatékony lett volna annyira, hogy legyen lendület bennem a folytatásra. Mit szaporítsam a szót, mit áltassalak benneteket meg önmagam…. csúfos kudarc lett a legtöbb vége.

Ne együk magunkat degeszre

Ne együk magunkat degeszre
Forrás:
Depositphotos

Amit leadtam 3 hónap alatt, az a túlsúly rendszerint visszaszaladt 3 hét alatt. Ilyen ez, ismerjük sokan- végigjojóztam már vagy 10 évet.

Pedig nem kell ám sokat leadnom: olyan 5-6 kiló plusz amitől módfelett szabadulnék, de ez az 5-6 kiló makacs és kitartó. Bár én lennék ilyen kitartó az életem bármely területén, mint ahogy küzd a (rajtam való) létezés jogáért a túlsúly. Hát cipelem.

Amit azonban észrevettem, és ami egy kicsit segít, ami könnyít a terheimen az egy roppant egyszerű módszer – néha fel-felbukkan trendi néven hasító diétás módszerek tippjei között is… ez pedig nem más, mint az önmegtartóztatás.

Más néven: ne együk degeszre magunkat. Pont annyit együnk, ami elég, ami elveri az éhünket, de nem telít el. Persze lehet kísérletezni…… sokáig, meglelni azt a vékony határt, ami az egészséges önmegtartóztatást az éhkopptól elválasztja. De ami biztos tünet: ha nem pilledünk el evés után, frissek maradunk, képesek vagyunk használni az agyunkat, akkor tuti nem ettük túl magunkat.

A mennyiség azonban változhat attól függően is, mit vettünk magunkhoz. Húsból egyértelműen kevesebb is elég (és gyorsabban pilleszt), míg zöldségből, gyümölcsből elég nagy mennyiséget is befalhatatunk, akkor is üde marad a testünk, az agyunk.

Nálam jelenleg ez az egyetlen módszer, ami oké, amitől nem futok ki a világból, ami mellett lassan (húúúúú de milyen lassan) elindultak lefelé a makrancos kilók.

Lehet érdemes kipróbálni. És persze két ésszerű mennyiségű étkezés közöt nincs édesség. Nincs nasi, legfeljebb gyümölcs. Mert ne együk magunkat degeszre.

Ajánlott cikkek