Egyéb kategória

Olcsón finomat és egészségesen: lencsesaláta egyszerűen

A lencsével hajlamosak vagyunk mostohán bánni, a legtöbben csak újévkor fogyasztják, akkor is babonából vagy megszokásból, pedig mennyire fantasztikus alapanyag! Rostokban és fehérjében gazdag, nagyon egészséges, és amióta főzve is kapható konzervben, ráadásul fillérekért, nagyon megkönnyítheti a dolgunk - például egy színes és tápláló saláta alapjaként.

vous - 2021.05.24.
Olcsón finomat és egészségesen: lencsesaláta egyszerűen

A lencse szuperértékes és nagyon jól variálható alapanyag, ami valaha macerás volt, amíg át kellett válogatni, áztatni és hosszan főzni, de ma már igazi megmentőnk lehet, hiszen konzervként is megvásárolható. Olcsó, nincs benne semmi adalék, csak lencse, víz és só, energiát – áramot bagy gázt – és időt spórolhatunk meg vele, így igazán megérdemli, hogy felvegyük kedvenceink közé.

A lencse nemcsak főzelék és leves lehet, hanem friss zöldségekkel salátának is tökéletes, laktató és alakbarát, mindenmentes és vegán, diétás étrendbe is beilleszthető, és bármilyen zöldséggel kombinálhtó. Most kígyóuborkával, kalifornia paprikával készült, egy kis petrezselyemmel és vinaigrette mártással, de paradicsommal, répával, szárzellerrel, szinte bármilyen zöldséggel készíthető, színes, egészséges, laktató és szuperfinom!

szines-lencsesalata-mindenmentes-egeszseges-dietas1

szines-lencsesalata-mindenmentes-egeszseges-dietas1
Forrás:
Cookta

A receptért kattintsatok a Cookta oldalára!

Címkék: #cookta #lencse #recept
Ajánlott cikkek