gránátalma

Tipikus táplálkozási szokások. Te melyik csoportba tartozol?

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás. Ez elmondható a táplálkozási szokások sokféleségéről is. Van, aki a kalóriákat számolgatja, van, aki egy meghatározott étrendet követ. Elyse Resch négy nagyobb csoportba sorolta az embereket étkezési szokásaik alapján. Te melyik csoportba tartozol?

Az óvatos evők

Ez a típus fokozottan odafigyel rá, milyen étel kerül az asztalra. Kifelé ugyan nem mutatja aggodalmát, belül viszont folyamatosan azon agyal, hogy vajon nem eszik-e túl sokat, vagy olyan ételt, amivel saját magát mérgezi. Mindig elolvassa a termékek hátulján lévő összetevőket és tápértéktáblázatot, miközben megpróbálja kiszámolni, hány kalóriát vinne be vele, ha megvenné és elfogyasztaná. Ez a típus hajlamos meghagyni az étkezések során az utolsó falatokat, és néha túl keveset enni.

shutterstock_260024654-1000x675
shutterstock_260024654-1000x675
Forrás:
sport4you

A nem tudatos evők

Ez a típus, amint az étel elé kerül, azonnal előveszi a mobilját, a könyvét, vagy csak egy újságot, és azon van, hogy lépést tartson rohanó világunkkal. Ha megéheznek, az éhségüket minél előbb csillapítani akarják. Az mindegy nekik, hogy mivel. Lehet ez akár bármiféle nassolnivaló, vagy édesség.

A cikk további részét a sport4you.hu oldalán lelitek.