Egyéb kategória

Böjtöljünk idén másként

Idén március 6- április 20 között tart a böjti időszak, ami egy ideje (vagy talán soha) nem (csak) a húselhagyásról szól. Sokkal inkább a testi lelki tisztulásról. Arról, hogy időt és figyelmet kap a megújulás az életünkben. Hogy elengedünk sehova se vezető vagy egyenesen káros szokásokat.

vous - 2019.03.13.
Böjtöljünk idén másként

Bár önmagában a hús  elhagyása se elhanyagolható azok számára , akik elképzelni se tudnának egy vasárnapi ebédet rántott hús, sertéspöri nélkül, vagy akik szerint a pizza húsfeltét nélkül egy üres tésztakorong csupán. Nos, azok számára ez a negyven nap a hús elhagyása okán is lehet fizikai és LELKI kihívás.

De sokunk számára a hús elhagyása nem jelent akkora megpróbáltatást, fizikai értelemben semmiképp – de azért ránk is hathat ez az időszak – a lelkünkre mindenképp.

Ha másért nem is, de ez az az időszak, amikor átértékelhetjük a FÖLDDEL való kapcsolatunkat. Ez az az időszak, amikor más szemmel kezdhetjük el nézegetni négylábú, szőrös, tollas, kopoltyús lakótársainkat, akikkel megosztjuk élethelyünket. Talán ez az az időszak, amikor az állatokkal kapcsolatban először ébred fel a lelkiismeretünk  – a felelősség érzése irántuk.

Ha ez még nem érkezett el, azért akadnak más böjtös kihívások, amelyek a lelkünket erősíthetik. Mi találtunk is gyorsan néhányat.

  • Ruhaböjt: Ne vásároljunk ruhákat, se kiegészítőt, semmilyen kacatot 40 napig.
  • Kütyüböjt: Ez a ruhavásárlás pasi megfelelője, biztos várhat 40 napot a legújabb horgászbot.
  • Telefon-internetböjt: Oké tudjuk, a legtöbbünknél mindez a munka eszköze, de ha így van, akkor 40 napig szorítkozzunk szigorúan a munkaidőre ezek használata, azon kívül felejtsük el.
  • Haragböjt: 40 napig egyszerűen ne haragudjunk senkire, sőt az eddigi sérelmeket is engedjük el. Ez az időszak tökéletes erre.
  • Alkohol böjt: Ne igyunk alkoholt ebben az időszakban, helyette töltsük fel szervezetünket tiszta vízzel.
  • Ócska filmek böjtje: Ne nézzünk tv-t 40 napig , helyette olvassuk el azokat a könyveket, amelyek hónapok óta várnak ránk.
Ajánlott cikkek