Egyéb kategória

Nem azt érzem, amit kellene?

Feszít egy érzés ott belül. Legbelül. Tombolok. De nem jókor, nem annak és nem azért, amiért kellene. Amiért mások szerint kellene. Ahogy mások szerint illik.

vous - 2019.03.21.
Nem azt érzem, amit kellene?

Mert helyettem mindig jobban tudja más… MIT is kellene éreznem most. Meg most. Meg ebben a pillanatban.

Most legyek boldog. Más ebben a helyzetben boldog lenne. …. Nem létezik, hogy nem tudod értékelni, amit adott neked az élet – mondják… és én szégyellem magam. Mert nem érzem, nem értékelem. Nem annyira, ahogy kellene.

Máskor: az hogy lehet, hogy ilyen gyorsan túl lendültél ezen. Megsirattad?

Meg. Csak nem úgy, ahogy azt tőlem elvárták. Nem annyira nyíltan, és nem akkor. Nekem nem annyira sósak a könnyeim. Talán.

Most tényleg túl vagy rajta? Nem is vagy dühös?

De. De dühös vagyok. Ha ti azt akarjátok.

Vagy mást akartok? Mit akartok? Mit érezzek?

Van erre egy hiteles mérce, mikor kinek mennyit és hogyan kellene éreznie? Van erre egy érzelmi fokmérő, egy definiáló kézi készülék, amit mások birtokolnak, csak nekem nincs?

Miért baj, ha a saját érzéseimet megélem. Én vagyok ebben a testben, velem történik, ami történik. Az én reakcióim fakadnak onnan a mélyből….. Én, én vagyok. Az érzéseim az enyémek, akkor is, ha azok mások szerint nem éppen helyénvaló érzések.

Én ennyire vagyok boldog. Én ennyire vagyok dühös. Én most háborodtam fel, máskor meg elmarad a dühöm. Nyugtalan vagyok olyanért, ami mást nem nyugtalanít…. de legalább megélem és ki is adom magamból mindazt, ami bennem születik.

Szerintem ez a legfontosabb. Nem? Hogy nem zárom magamba, nincs elfojtás, nincs párnacihába gyűrt sóhaj, szomorúság, düh vagy öröm.

Nincsenek évekre eltemetett panaszjajdulások, örömkönnyek, lélekhorzsolások.

De más jobban tudja. Mindenki hitelesebbnek hiszi magát az én életemben, mint önmagam.

A tiétekben is?

Ajánlott cikkek