borostyán mosás fogd meg a pénzt blog

Három hely a lakásban, amit ne hagyj ki a tavaszi nagytakarítás során

Persze, ha egyáltalán még van olyan, hogy nagytakarítás, mert egyre többen esküsznek arra, hogy ha hetente történik egy alapos takarítás, amely során egy-egy nagyobb dobást is csinálunk, például egyik héten ablakot mosunk, a másik héten bekacsint egy alapos porszívózás, a következő héten kisúroljuk a fürdőszobát…..akkor elveszíti jelentőségét az otthon tanult, begyakorolt nagytakarítás intézménye.

Amennyiben mégis ragaszkodsz a régi hagyományokhoz, vagy tartasz attól, hogy anyukád a körmödre néz, akkor érdemes ezeket a helyeket a felügyeleted alá vonni.

Hűtő
Hűtő
Forrás:
Depositphotos

Éléskamra

Vagy a hely, ahol a tartós élelmiszereket tárolod. Egyszer-egyszer kötelező egy alapos szelektálás, a már régebben vásárolt termékek átnézése. Aminek lejárt a szavatossága, szabadulj meg tőle, esetleg a szavatossági időhöz közeli termékekkel tervezz menüt. Ezzel spórolsz is, meg a takarítást is elintézed egy füst alatt. Szó szerint eltakarítod a dolgokat. Azért is érdemes átvizsgálni az élelmiszereket, mert ugyan lehet, hogy a szavatossága teljesen oké, de meglehet molyok keltek ki a lisztben, gabonában, ami, ha egyszer beeszi magát a lakásodba, nagyon nehezen tudsz csak megszabadulni tőlük.

Hűtő

A helyzet hasonló az éléskamráéhoz, csak itt a napi élelmiszer mellett a fagyasztott dolgokat is nézd át. Ha a hűtőd még nem szuperhatékony, magától is leolvadó, öntisztító csodagép, akkor bizony ki kell pakolni, leolvasztani, és tiszta (esetleg ecetes vízzel átmosni). Az ecet a penész ellen is jól hat, fertőtlenít is, az illata is felfrissül tőle.

Mosógép

Indíts el egy magas hőfokú mosást ecettel Ez a dobot és a mosóteret takarítja le, de ne feledkezz el a mosószer adagoló tartályról sem. Pattintsd le és forró ecetes vízzel varázsold azt is tisztára.