Ropogós bundás csirke olaj nélkül, sütőben sütve

Ropogós bundás csirke olaj nélkül, sütőben sütve

A bundás csirke sokak kedvence, de az olajszag és a macerás panírozás miatt kevesen állnak neki, ami teljesen érthető. Ha viszont sütőben sütjük, olaj nélkül, akkor sokkal egyszerűbb a dolgunk, ráadásul egészségesebb és kalóriaszegényebb is a rántott húsunk!

Isteni finom, nagyon ropogós a bundája, a hús pedig szaftos és omlós ezzel a módszerrel, és semmilyen zsiradékra nincs szükség hozzá, így könnyebben emészthető, diétázóknak vagy akár epegondokkal közdőknek is nagyon jó alternatíva lehet, de azoknak is, akik nem szeretnek az olaj mellett állni, és valószínűleg ezzel mind így vagyunk, ráadásul a bundázás is egyszerűbb, mint a klasszikus panírozás.

ropogos-bundas-csirke-olaj-nelkul-sutoben-sutve
ropogos-bundas-csirke-olaj-nelkul-sutoben-sutve
Forrás:
Cookta

A fűszeres bundához a beízesített csirkedarabokat tojással kikevert joghurtban kell marinálni, legalább 2 óra ajánlott, hogy a hús rostjai fellazuljanak ebben a pácban, majd fűszeres, kukoricakeményítővel és kis sütőporral elvegyített lisztben megforgatni alaposan, és egy kicsit várni, hogy a joghurtos-tojásos keverék átitassa a lisztes bundát. Ezután mehet is a sütőbe, és fél óra után már tálalhatjuk is a ropogós-omlós csirkefalatokat.

A receptet a Cookta oldalán találjátok.