Rebarbara eper május friss gyümölcs

Könnyű joghurthab eperrel, kalóriaszegény változatban

Végre itt az eper igazi szezonja, érik a szabadföldi hazai is, illatos, zamatos, és mivel hamar véget is ér ez a boldog időszak, érdemes kihasználni, és minél többször, többféle módon készíteni epres desszerteket. Most egy könnyített pohárkrém készült csökkentett kalóriával - nagyon egyszerű és ellenállhatatlanul finom.

Könnyű, krémes, sok fehérje van benne és kevés kalória, sovány joghurttal készül, a selymességet és légiességet adó tejszínhab helyett pedig tojáshab került bele, édesítőként pedig sztévia, de más természetes édesítő is használható hozzá. A joghurthabot vanília és citrom ízesíti, kellemesen friss, tökéletes nyári kanalazgatni való.

konnyu-joghurthab-eperrel-dietas
konnyu-joghurthab-eperrel-dietas
Forrás:
cookta

Nagyon egyszerű és gyors az összeállítása, pár perc alatt elkészül, de nem árt pár órára a hűtőbe tenni fogyasztás előtt, hogy a tökéletes krémes, könnyed, habos állagot elérje... Ha valaki nem a diétás, hanem a klasszikus változatot készítené, használjon sztévia helyett porcukrot, a tojásfehérje helyett pedig 1 dl tejszínt habbá verve - úgy is mennyei! ;)

A receptet a Cookta oldalán lelitek.