Egyéb kategória

Verbális szögesdrót és mobilkóma – így hárítják a már ülők, hogy mi is leülhessünk

Folyton úton vagyok, figyelek, agyban-lélekben jegyzetelek. Aztán megosztom másokkal tapasztalataimat. Ma reggel például listát írtam fejben arról, milyen trükkökkel hárítják a már kényelmesen elhelyezkedett utasok az újonnan felszállók, a BETOLAKODÓK (jogos) helykövetelését.

vous - 2019.03.26.
Verbális szögesdrót és mobilkóma – így hárítják a már ülők, hogy mi is leülhessünk

Barikád

A helyzet ismert, kabátból, sálból, esernyőből, táskákból emelt magas és széles helyfoglalás, amely akár 4 ülőhelyet eloroz. Valójában a barikád az alap. Ha az megvan, akkor már csak a következő viselkedésformákat kell alkalmazni, hogy továbbálljunk, más helyet keressünk magunknak.

Szélső hely elfoglalása

Hasonlóan célravezető a saját testes barikád is. Ilyenkor az illető önmagát használja fel a belső üres hely eltorlaszolására. Ha fel is merül a kósza gondolat, hogy oda le kellene ülni, nagy valószínűséggel tovább battyogunk.

Cselgáncs

 A saját testes barikád emelt szintje a lábkinyújtós póz. Ki a jó fene akarja átcsalni, átegyensúlyozni magát egy másik ember kinyújtott lábán?

Elterebélyesedés

 Ebben az esetben a negyvenkilós nő is képes úgy szétfolyni két ülésen, hogy eszünkbe se jut a mellette lévő helyre való lezöttyenés. Egyik ülésszéltől a másikig ér a feneke. Franc se tudja, hogy csinálja, de működik.

Habzsolás

 Tök egyszerű, egy szalonnázó-pizzafaló- fokhagymás kolbászt betoló utas mellé egyszerűen nincs gusztusunk leülni. Nagyon hatékony a többi utas távoltartására.

Alvás/kóma tettetés

Az egyik leggyakoribb trükk és még akkor is beválik, ha pontosan tudjuk, nincs az a mélyalvás, amiből ne zökkenne ki a tetszhalott a felszállással járó zajokra.

Munkába/könyvbe/telefonba temetkezés

A csel hasonló, mint a kómás trükknél, a lényeg, hogy még véletlenül se néz fel az ülő utas.

Ablakon túli táj fixírozása

 Ilyenkor teljes testtel az ablak felé fordul a szóban forgó személy, látszólag mélyen elmerül az elsuhanó táj szépségében, valójában minden idegszálával azt lesi, elmúlt e már a veszély. Ha valaki mégis elég merész ahhoz, hogy megszólítsa/és/vagy felszólítsa helyfelszabadítás okán, akkor mélyen megsértődik és a másiknak hátat fordítva ül a célállomásig.

Szemkontaktus elkerülése

Az előző cselek pszichológiai alapja természetesen ez, ha nem néz ránk – a szemünkbe, akkor elkerülhető, hogy pont mellé zöttyenjünk le. Pont úgy működik, mint az aluljárókban a kéregető kivédése. Ha nem tud a szemünkbe nézni, akkor nem érezzük megszólítva magunkat.

Verbális szögesdrót

 A hangoskodás is jól bevált és gyakran alkalmazott eszköz. Ilyenkor jó hangosan, úgy hogy MINDENKI hallja, beszéli meg a párjával/barátjával/kollégákkal az élet legfontosabb dolgait. Ez annyira zavarba ejtő lehet, hogy inkább másik helyet keresünk. Még akkor is,ha az a vonat túlsó felén van.

Ajánlott cikkek