Mik a jelei a munkahelyi zaklatásnak és miért nem lépünk fel ellene? Mirkovics Klaudia

Tégla -Egyszer már elutasították a HIVATALOS munkahelyi kölcsön igényét, de arra gondolt tesz még egy próbát

A ház falának első tégláját közösen rakták le, nagyon romantikus volt, de tényleg.

Aztán átvette a többit a kőműves meg a csapata és gyorsan felhúzták a falat, sebesen épült a ház, amit otthonuknak szántak. Sebesebben, mint azt pénzzel bírták volna igazán. Ahogy teltek a hónapok, a HITEL mellett tartozni kezdtek ennek is, meg annak is. A szülők kevéske pénzét már rég beépítették, a rokonokat is megcsapolták már, és kifogytak az ötletekből, honnan is lehetne még pénzt szerezni.

tégla
tégla
Forrás:
pixabay

Laura végső kétségbe esésében úgy döntött a főnökéhez, a cég tulajdonosához fordul, egyszer már elutasították a HIVATALOS munkahelyi kölcsön igényét, de arra gondolt tesz még egy próbát, személyesen, hátha megesik rajta a szíve. Nagyon költöztek volna már…. az albérlet is falta a pénzt.

Időpontot kért és kapott még arra a hétre, péntek délutánra. Egészen pontosan kora este ért rá a tulaj, amin Laura nem akadt fenn, nyilván elfoglalt, egyébként is boldog volt, hogy legalább szóba áll vele.

Késett egy kicsit, a tulaj már az irodájában volt, egyedül. A titkárnő rég hazament, péntek este senkinek se akadt dolga a cég telephelyén. Ketten voltak.

A tulajdonos hellyel, itallal kínálta. A kanapéra ültek, a férfi egy pohár bort nyomott a kezébe és szóra ösztökélte. Mit is akar PONTOSAN? Laura vázolta a helyzetet, miközben egyre hátrált, mert túl közel ült hozzá a másik. Kényelmetlenül érezte magát, de nem mert felállni, és jelezni se, hogy a helyzet kezd kellemetlenné válni számára. Még a végére se ért a mondandójának, a férfi keze már a combján volt, a szája a nyakán.

Laura ellökte magától, felugrott és kirohant az irodából. Hazáig sírt, nem csak az erőszakos nyomulás, de kiszolgáltatottsága, a reménytelenség, az anyagi csőd közelgő réme miatt is.

Aznap éjjeles volt a férje, nem találkoztak, másnapra meg igyekezett összeszedni magát, mert abban biztos volt, hogy SOHA nem meséli el párjának mi történt.

Abban is biztos volt, hogy hamarosan kirúgják a munkahelyéről, egészen biztosan kirúgják, hiszen a férfinek kínos lesz majd naponta látnia, de nem így történt. Sőt. A következő hét végére a munkaügy arról értesítette, hogy felülvizsgálták előzőleg elutasított kölcsönkérelmét és akár már a következő héten felveheti az összeget. Egy hatszámjegyű, vissza nem térítendő támogatást.

Majd ugyanaznap egy ismeretlen címről kapott egy emailt. Egy fotó volt benne, épp azt a pillanatot kapta el, amikor kétségbeesve ellöki magától a tulajdonost. Tisztán látszott az arca, és arcán az undor, a megütközés, a pánik.

Egyetlen mondat kísérte a fotót: „Építsétek fel a házatokat Kedves!” Aláírás: Tégla.

Sok év múlva derült csak ki, hogy a tulaj felesége toppant be akkor, azon az estén váratlanul az irodába. Végighallgatta, látta mi történt. Azonnal beadta a válókeresetet a férje ellen, és a maga busás lelépési pénze mellett kiverte a férjéből Laura támogatását is.