Egyéb kategória

Kávé, amit mindenki ihat, és még egészséges is

A kávét nemcsak élénkítő hatása, hanem íze miatt is szeretjük, és persze nemcsak isszuk, hanem sütibe is tesszük gyakran. Gyerekeknek és kismamáknak viszont nem ajánlott, és túlzott fogyasztása nekünk sem, de a jó hír, hogy könnyen kiválthatjuk - gabonakávéval!

vous - 2019.04.24.
Kávé, amit mindenki ihat, és még egészséges is

A gabonakávé egy talán még kevésbé elterjedt, de annál ízletesebb választás lehet azoknak, akik valamilyen okból nem isznak kávét, így például gyermekek és kismamák is fogyaszthatják. A cukor- és koffeinmentes gabonakávé meglehetősen sokoldalú, egészséges, bármilyen diétába könnyen beilleszthető, de akár a gasztronómiában is remekül alkalmazható.

gabonakave

gabonakave
Forrás:
cookta.hu

Sokan a kávé íze miatt annak koffeinmentes változatát választják. Azt azonban kevesen tudják, hogy a kávéból teljesen nem vonható ki a koffein, csupán csökkenteni lehet a mértékét. Vannak viszont más lehetőségek is, ha a kávé zamatáról nem akarunk lemondani, de akár egészségügyi, akár elvi okokból el szeretnénk hagyni a koffeinfogyasztást. Ilyen alternatíva a gabonakávé, amely talán még kevésbé elterjedt, de annál ízletesebb választás lehet a kávézás kedvelőinek.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek