A legújabb kajatrend: a hámozóval szeletelt avokádó

Bőröd feszességét szeretnéd megőrizni?

Bőröd megjelenését a rendszeres sportolás mellett nagyban befolyásolja a táplálkozásod is. Érdemes erre tudatosan odafigyelni, mert a megfelelő tápanyagok, illetve a kellő mennyiségű folyadék fogyasztásával, sokkal látványosabb eredmények érhetők el, mint a hatásukat kívülről befelé kifejtő kozmetikumok használatával.

Az avokádó például tele van értékes olajokkal, A-, E- és C-vitaminnal. Élénkíti az arcbőrt, egyenletes színt ad neki, és lassítja a bőr öregedési folyamatát. Külsőleg alkalmazva különösen hatásos a bőrproblémák közül a pikkelysömör és az ekcéma kezelésére, illetve a nap okozta égési tünetek enyhítésére is.

Avo-lato vegán avokádófagyi
Forrás:
Snowflakegelato.co.uk

spenót szintén remek forrása az A- és E-vitaminnak, amelyek segítik az új sejtek képződését, csökkentik a bőr szárazságát. A spenótról tudni kell, hogy nyersen a legegészségesebb, ugyan is nyers állapotában nagyon sok B-vitamint, folsavat tartalmaz, ezek mennyisége a főzés közben jelentősen lecsökken. A spenótban lévő antioxidánsok szintén bőröregedés gátló hatással bírnak.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.