running-1705716_1920

Nincs még vége a tavaszi esőknek, könnyen elázhatunk a közeljövőben. Hasznos tippeket adunk azoknak, akiktől nem áll távol az esőben futás!

Az elmúlt hetek változékony időjárása nem kedvezett a kültéri sportok szerelmeseinek. De az eső nem gátolja meg a futóedzéseinket, csak kellemetlenné teszi azokat. Ha megfelelő módszerekkel alkalmazkodunk, sokkal biztonságosabbá, és valamivel komfortosabbá tehetjük edzéseinket.

Akad, aki szeret az esőben futni, de akad olyan is, aki egyáltalán nem. Nem könnyű szemet hunyni az olyan kellemetlenségek felett, hogy beázik a cipőd, nem tudod hova tenni a kütyüdet, mert elázik, és minden lépésednél felcsapódik a pocsolyákban összegyűlt víz. Mivel ez a téma igen aktuális, tekintve, hogy mostanában elég gyakran esik, így összeszedtünk négy tippet az esőben futáshoz, hogy megkönnyítsük számodra ezt az időszakot.

generateImage
generateImage
Forrás:
sport4you

Vegyél fel sapkát!

Te is gondoltál már arra, milyen jó lenne egy mini ablaktörlővel ellátott szemüveg a futáshoz? Mivel ezt még nem találták fel, így kénytelen vagy beérni egy olyan sapkával, amelynek van karimája, például egy kényelmes baseballsapkával. Felfogja az esőt, illetve védi egy kicsit az arcod a széltől.

Öltözz rétegesen!

Az a ruhadarab, amit legalulra felveszel, lehetőleg magas polipropilén tartalmú legyen, hogy ne ázzon át hamar, és elvezesse kicsit a vizet. Ha pamut felsőt veszel alulra, nagy valószínűséggel magába szívja az összes vizet, ami átázott a felsőbb rétegeken, így nehezebb és kényelmetlenebb lesz a futás. Felülre érdemes vízlepergető széldzsekit választani.

Védd az elektronikát!

Már rengeteg futófelszerelés boltban lehet kapni olyan mobil- vagy bármilyen más kütyütartót, ami pont az ilyen helyzetekre lett kifejlesztve, ezáltal abszolút vízhatlan.

A cikk folytatását a sport4you.hu oldalán lelitek.