Egyéb kategória

Friss, fanyar finomság: rebarbarapuding pofonegyszerűen

Bár a nagyobb boltokban és zöldségeseknél elsősorban tavasszal népszerű a rebarbara, piacon egész nyáron találkozhatunk vele. A savanykás gyümölcs frissítő a nyári melegben is, érdemes belőle üdítő desszertet készíteni.

vous - 2019.05.16.
Friss, fanyar finomság: rebarbarapuding pofonegyszerűen

A rebarbara a sóskafélék családjába tartozik, hasonlóan savanyú íze is erről árulkodik. Szinte mindenütt megterem, napos helyre ültetve bőségesen hozza hatalmas, burjánzó leveleit, míg árnyékos részen a levélnyelek karcsúak maradnak – nekünk pedig minél vastagabb, húsosabb levélnyélre van szükségünk, hiszen ez a rebarbara fogyasztható része.

rebarbara

rebarbara
Forrás:
cookta.hu

Ha piacon vagy zöldségesnél jutunk hozzá, figyeljünk arra, hogy friss, lédús legyen. Ha feszes, nehezen hajlítható a rebarbara, illetve ha a körmünket belenyomva a húsba nedv szivárog ki, akkor biztosan friss példánnyal van dolgunk. 

A rebarbarát érdemes alaposan, figyelmesen meghámozni, késsel finoman lehúzva a külső bőrt, és ha nagyon szálas, akkor attól is megszabadítani.

A vaníliával jól harmonizál, vaníliás pudingporral és egy kis tejföllel pedig egyszerűen készíthetünk belőle frissítő gyümölcsös pudingot.

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek