Egyéb kategória

Könnyű lányok kedvence: spagetti „puttanesca”

Senkit ne rettentsen el a ledér lányokra, pontosabban kurtizánokra utaló elnevezés, mert ez az egyik legjobb olasz tésztaétel - könnyű, gyors, kiadós és nagyon mediterrán, a napfényes dél-olasz vidék legegyszerűbb alapanyagaival. Igazi nyári fogás, ami ráadásul percek alatt összedobható!

vous - 2021.06.07.
Könnyű lányok kedvence: spagetti „puttanesca”

A puttanesca módon készülő tésztaszósz egy ízekben gazdag paradicsomos mártás, olajbogyóval, kaprival, fokhagymával, kis csilivel és szardellafilével, ezek némelyike, például a kapri és a szerdella nekünk kicsit szokatlanabb, de gond nélkül bárhol beszerezhető mindegyik, és akik kedvelik a mediterrán ízeket, azok tudják, hogy jól elvannak a hűtőben sokáig, mindig csak kevés kell belőlük, mert elég karakteresek, viszont nagyon jól feldobják az ételt.

Forrás:
Depositphotos

Fontos tudni, hogy a szerdellától nem lesz halízű a szósz, de sokkal teltebbé, gazdagabbá teszi ezt az egyszerű paradicsomos mártást, főzés közben szinte el is tűnik benne, és inkább fűszerként érdemes rá tekinteni, mintsem valódi alapanyagként, ahogy a csilire is, amiből mindenki annyit tegyen hozzá, amennyire a csípőset szereti…

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán találjátok.

Ajánlott cikkek