Egyéb kategória

Pudingos-almás pitetorta, az omlós-krémes csoda

Mindig virágos hangulatot varázsolhatunk egy jóféle almás pitével, különösen akkor, ha rózsaalakba rendezzük a tetején az almát, mint ennél a pudingos pitetortánál - de enélkül is garantált sikert arat, az omlós tészta, a krémes puding és a savanykás alma tökéletes együtt!

vous - 2019.05.29.
Pudingos-almás pitetorta, az omlós-krémes csoda

Az almás pite örök, megunhatatlan és számtalan változata létezik, ahogy egy igazi klasszikusnál ennek lennie kell.

Pudingos-almás pitetorta

Pudingos-almás pitetorta
Forrás:
Depositphotos

Ha csak almás töltelékkel készítjük, úgy is finom, de ha kicsit különlegesebbet szeretnénk, gazdagíthatjuk egy pudingos réteggel is, így az omós tészta, a selymes krém és a gyümölcs hihetetlen jó harmóniát alkot benne. A puding itt ráadásul nem zacskós, hanem házi és vaníliás, frissen főzött, tojássárgával, tejjel, tejszínnel és étkezési keményítővel készül, és hogy még finomabb és krémesebb legyen, a végén egy kis vaj is kerül bele, de így is 10 perc alatt elkészül, és mondani se kell ugye, hogy mesésen finom.

Ha szeretnénk igazán mutatósra és ünnepibbre, akkor a vékonyra szeletelt és mikróban kissé megpuhított almát összetekerhetjük, mintha csak rózsa lenne, és így ültethetjük a pite tetejére, de ha nem akarunk ezzel bajlódni, akkor körkörösen is elrendezhetjük, vagy összefogva a szeletek egyszerűen bele is nyomkodhatjuk félig a pudingba…

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán találjátok.

Ajánlott cikkek