Egyéb kategória

A kóros elhízás nemcsak az egyén hibája (1. rész)

A kóros elhízás egyre több fejlett országban jelent folyamatos problémát. Amerikában például a lakosság kétharmada kórosan kövér. Vajon mi ennek az oka?

vous - 2019.06.03.
A kóros elhízás nemcsak az egyén hibája (1. rész)

Egy kutatás szerint 1960 és 2000 között az amerikai átlagemberek évente egy kilóval lettek nehezebbek. Ez azt jelenti, hogy az átlagtestsúly mára csaknem 40 kilóval több, mint 1960-ban volt. De vajon mi vezetett ide? Nyilván összetett problémáról van szó, ami az emberek életmódjának drasztikus megváltozásával járt együtt, de bizonyos szegmenseit külön is érdemes kiemelni.

Forrás:
Pixabay

Az ételekben található antibiotikumok és egyéb medicinák

Egyes tanulmányok szerint az a túlzásba vitt antibiotikum kezelések könnyedén hízékonnyá teszik az embert.. Az általunk vizsgált tanulmány szerint, Amerikában évente több mint tizennégyezer tonna antibiotikumot használnak fel a haszonállatok neveléséhez. Ez kettős célt szolgál, részben védi az állatokat a kóros megbetegedések ellen, másfelől segít felhízlalni őket. Csakhogy az antibiotikum kezelések következtében az állatok húsa megváltozik és fogyasztásukkal az ember is egyre hízékonyabbá válik. A tanulmány szerint azokon a területeken, amelyeken a legmagasabb dózisú antibiotikum kezelést kapták az állatok, a legmagasabb az elhízások aránya is.

A cikk folytatását a Sport4you.hu oldalán találjátok.

Ajánlott cikkek