közös kassza

Ki fizeti meg az árát a közös kasszának, ha csak az egyik húzza az igát?

Míg párod hortyog a nappaliban fényes délután, te még robotolsz. Vered a pénztárgépet, túlórát vállalsz az irodában vagy épp egy szálloda szennyesét pakolod. Egy ideig úgy hiszed, jól van ez így.

Szegény…. fáradt…. nehéz munkája van, nehezebb mint a tiéd, de leginkább nem olyan rendszeres. Más a munkabeosztás, nagy feladatokkal kell megküzdenie. Hetente egyszer. Neki kell a pihenés. Te meg húzd és told, el ne engedd magad, mert abból baj lesz.

Ki fizeti meg az árát a közös kasszának?
Ki fizeti meg az árát a közös kasszának?
Forrás:
Unsplash / Kat Yukawa

Például elfogy a pénz, aminek javarésze eddig is az ő hobbijára ment el. Mindig kell egy újabb horgászkütyü, meg a menő verda is, a nyitható tetejű, amivel villogni lehet a haverok előtt… na, az is viszi a pénzt.

Érted nem??? Nem, nem érted, de tök mindegy, mi a véleményed, neked úgysincs igazad.

Olyan vagy, mint az anyád!  Vagy a nagyanyád, az még rosszabb volt (tőled tudja ezeket, mert voltál olyan naiv, hogy az elején még beavattad családoddal kapcsolatos meglátásaidba, amiből ő csak annyit jegyzett meg, amennyit adott szituban ELLENED tud fordítani)

Különben is, ha így folytatod, visszakéri majd a gyűrűt. Mondjuk azt is te fizetted, mert pont arra nem jutott pénze, csak a szándék volt meg – az elhatározás, hogy erősebb szállal köt magához. Most már kezded érteni miért. De most visszakozik, mert felnyílt a szemed. Kérdéseid lettek. Javaslataid. Sőt. Még annál is rosszabb… elvárásaid. Egyenlőségre és kapcsolati egyensúlyra törekszel és az ebben a „családban” nem menő. Ebben a családban a BÉKE (értsd valódi jelentésén… te befogod a szád) értékesebb a pénzügyi, gazdasági  egyensúlynál. Ugyan pénz csak akkor áll a házhoz, ha azt te keresed meg. De ezzel légyszi ne szembesítsd, jó?

Mert megsértődik. Kiakad. Dúl és fúl. Eljátssza, hogy magadra hagy egyszer. Kétszer. Végül ráébred, hogy nem jó a taktika, mert amikor távol van, neked a saját keresetedből jut kenyérre, számlára, még félre is raksz.

Akkor taktikát változtat: ígér fűt, fát, papírokat lobogtat, bújja az álláshirdetéseket. Hiteget.

De persze nem változik semmi. A nyakadon marad. Ott érzi jól (a legjobban) magát. Hisz cipeled. Viszed a hátadon.

Nyugi, ha ragaszkodsz hozzá, maradni fog. Pedig pont ilyet kapnál százat is. De jobbat is.

Ha igazán akarnád. Igazi társat. Férfit, szeretőt. Erőset. Akivel vállat a vállnak vetve mehetnél. Aki megtart, akit megtartasz, ha kell. Közös kasszán. Egy életen át.