street-dancer-2602633_1920

Street Workout: Divatos, látványos, de egyáltalán nem gyerekjáték!

Újabban egyre több szabadtéri létesítmény épül a nagyvárosokban az erősítő edzéseket kedvelő közönség nagy örömére. Messziről úgy látszik, mintha játszótér lenne egy ilyen erősítő park, de ha közelebbről megnézzük az ott edzők gyakorlatait, hamar rájövünk, hogy ez a műfaj egyáltalán nem gyerekjáték.

A Street Workout, avagy utcai edzés űzői általában többedmagukkal tréningeznek (persze, a magányosan edzők sem ritkák) az arra alkalmas kondiparkokban, ahol elsősorban különböző magasságú nyújtók és párhuzamos korlátok vannak kihelyezve. Többen alkalmaznak gyűrűt és egyéb eszközöket, de azok hiányában a puszta földön is számos gyakorlat végzésére adódik lehetőség.

urban-2086995_1920
urban-2086995_1920
Forrás:
pixabay

Ha nincs a közelben kondipart, ki-ki a maga leleményes módján megtalálhatja a lehetőséget arra, hogy húzódzkodni, lábat emelni, zászlót kitartani és egyéb gyakorlatokat kivitelezni tudjon: a közelben ott vannak a játszóterek mászókái, esetleg különböző korlátok, amelyekhez a biciklit szokták kikötni, néhány alkalmas villanypózna vagy netán egy utcai szőnyegporoló… Aki mégsem talál semmit, az pedig tud venni otthonába önmegtámasztó húzódzkodót, és indulhat az edzés.

A cikk folytatását a sport4you oldalán lelitek.