Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges

Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges

A sárgadinnyét leginkább csak magában fogyasztjuk, pedig pofonegyszerűen elegáns és izgalmas levest is varázsolhatunk ebből az egészséges gyümölcsből. Hűsít, frissít, minden kanálnyi belőle igazi ízbomba!

A dinnye az a gyümölcs, ami csak szezonban és helyi termesztésben igazán finom, akkor mézédes és friss, ráadásul tele van értékes tápanyagokkal, szóval érdemes kihasználni, és mnél gyakrabban fogyasztani szezonjában. Magas víztartalma miatt adja magát, hogy egy kellemes levest turmixoljunk belőle, alig kell hozzá néhány kiegészítő és pár perc, és máris kész az izgalmas, üdítően friss, csupa egészég nyári fogás.

Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges
Jeges sárgadinnyeleves - a pofonegyszerű, de különleges
Forrás:
Depositphotos

Az olaszok már rég felfedezték, hogy a sárgadinnye nagyon jól passzol a sonkához, de ugyanígy zseniálisan illik hozzá a hasonlóan sós parmezán is, így mindkettővel tálalhatjuk ezt a frappánsan egyszerű, de nagyon ízgazdag levest, amit tényleg pár perc elkészíteni!

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.