Szűzérme sült hús rösti ceruzabab

Jóasszony, pékné és társaik - melyik módozat mit takar?

A különféle fantázianevekkel ellátott ételek nem ritkák, különösen az éttermek kedvelik a hangzatos elnevezésű fogásokat. Van, amikor egyszerűen következtethetünk az étel jellegére, de a legtöbb esetben némi magyarázatra szorul, milyen módon vagy milyen jellegzetes alapanyaggal készül az adott fogás. Lássuk csak a legfontosabbakat!

Hogyan főz a molnárné, az erdészné és a jóasszony? Mi kerül a böllér, a hentes vagy a vadász tányérjába? És  mit jelent a kijevi, a csabai vagy a lyoni?

sült hús
sült hús
Forrás:
Depositphotos
  • Böllér-módra: szaftos húsos ragu sok belsőséggel gazdagítva
  • Erdészné-módra: erdei gombával készülő húsétel
  • Hentes-módra: húsétel szalonnával és csíkokra vágott csemege uborkával
  • Jóasszony-módra: húsos füstölt szalonnával, zöldborsóval és gombával készült szaftos ragu kíséri a natúr sült húst
  • Kertészné-módra: sok vegyes zöldséggel készülő fogás
  • Molnárné-módra: lisztbe forgatott hal petrezselymes-vajas mártással
  • Parasztosan: hagymával, szalonnával és krumplival készülő tartalmas húsétel
  • Pékné-módra: klasszikusan kemencés húsétel hagymával és burgonyával együtt sütve
  • Vadász-módra: vadhús gombával és barnamártással - Olaszországban szárnyas gombával, paradicsommal és olajbogyóval

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.