Poffertjes holland palacsinta

Sós pufi palacsinta ropogós baconnel

A hétvégében az (is) a jó, hogy lehet lazázni és lustulni, kicsit komótosabban indítani a napot és közösen, kiadósan reggelizni. Ilyen napok kedvence a pufi amerikai palacsinta, amit nemcsak édesen, de olykor sósan is érdemes kipróbálni.

A palacsinta minden változatban örök és megunhatatlan kedvenc, egy napot pedig palacsintával indítani - vagy akár lezárni, mert vacsorára is tökéletes - biztosan az egész családban sikert arat, és annyira laktat, hogy akár estebédig is kitart, mint ez a ropogós baconnal készült változat. A tészta gyorsan és egyszerűen kikeverhető és süthető, és a trükk, hogy nem olajjal vagy vajjal sül a tészta, hanem a baconből kisült zsiradékkal, amitől az egész palacsinta kellemesen füstös és ízletes lesz.

Puha pufi palacsinta könnyeden
Puha pufi palacsinta könnyeden
Forrás:
Depositphotos

A kisült zsírra teljes egészében nem lesz szükség, de ne öntsük ki, hanem tegyük a hűtőbe, és használjuk olaj helyett például zöldségek párolásához - így egy kis extra illatot és aromát adva az ételnek...

A cikk folytatását a Cookta.hu oldalán olvashatjátok!