Ha nőből vagytok, mindent tudnotok kell a felfázásról - mi pedig összeszedtük nektek a tudnivalókat

Legjobb otthoni praktikák a felfázás megelőzésére

Vannak akik többet és vannak, akik kevesebbet szenvednek a felfázással járó kellemetlen tünetekkel, de bizony szinte minden nő életében volt, van vagy lesz felfázva és mi most elmondunk nektek néhány trükköt, amivel csökkenthetitek a betegség kialakulásának esélyét. 
 

1. Sok folyadék


Naponta minimum három liter folyadék fogyasztásával minimálisra csökkenthető a fertőzés kialakulásának esélye, ugyanis így a vese és a húgyhólyag folyamatosan tisztul. Fontos hogy ne csak akkor igyatok sokat, ha már megvan a baj! Azonban az sem mindegy hogy mit isztok, érdemes kerülni  aszénsavas italok fogyasztását és inkább vizet vagy gyógyteákat fogyasztani.

Vízivás folyadékpótlás
Vízivás folyadékpótlás
Forrás:
Depositphotos


2. Tőzegáfonya, medveszőlő, kamilla


Ezek a gyógynövények igazi életmentők lehetnek és bizonyítottan sokat segítenek a női bajokon, szinte mindegyik kapható tea és kapszula formában is napi fogyasztásukkal minimálisra csökkenthető a felfázás kialakulásának esélye.

kamilla
kamilla
Forrás:
Depositphotos


3. Étkezés


A csípős ételek nagy kockázatot jelentenek a felfázásra hajlamos nők esetében, ezek ugyanis  a vizeletben kiválva képesek fellobbantani a gyulladást és előidézni a kellemetlen tüneteket, éppen ezért ezek fogyasztását érdemes kerülni.

csiliszósz
csiliszósz
Forrás:
Depositphotos