food-3181204_1920

A tökéletes ebéd, ami beleillik a diétádba: ráktallér!

Ha valamilyen különlegességre vágysz ebéd gyanánt, ami feldobja kicsit a diétás étrendedet, és szereted a tenger gyümölcseiből készült ételeket, akkor a ráktallér pont neked való!

Hozzávalók

  • 350 gramm rákhús
  • 2 tojás
  • 90 gramm zab
  • 1 vöröshagyma
  • snidling
  • 1 teáskanál worcestershire szósz
  • 1 teáskanál chili por
  • tabasco szósz
  • 1 citrom leve
  • friss feketebors, só
Kamaboko-Crab-Dip-768x512
Kamaboko-Crab-Dip-768x512
Forrás:
pixabay

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra! Gyúrd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, fedd le, és tedd be a hűtőbe öt órára! Ezután vedd ki, és óvatosan formázz a masszából körülbelül két centi vastag tallérokat! Ebből az adagból úgy tíz darab ilyen tallérnak kell kijönnie. Fedj be egy sütőlapot sütőpapírral, és tedd rá a tallérokat! Süsd őket 20-25 percig 200 fokon. Ha készen van, bármilyen salátával tálalhatod (ezt a fantáziádra és az ízlésedre bízzuk)!

A cikk folytatását a sport4you.hu oldalán lelitek.