Egyéb kategória

Mire figyelj a Ring Run előtti napokban: hét nagy hiba a futóverseny előtt

A Ring Run futóverseny sokak számára a kiemelt nyári verseny. Erre készülnek, A Hungaroringen lesznek a legjobb formában. De az amatőr sportolók hajlamosak túltolni, néha átesnek a ló túloldalára. A nagy lelkesedéstől fűtve sokan elkövetnek néhány olyan hibát, amelyek egyébként könnyen elkerülhetőek a nagy futóverseny előtti napokban. Ezeket szedtük csokorba az alábbiakban:

vous - 2019.07.17.
Mire figyelj a Ring Run előtti napokban: hét nagy hiba a futóverseny előtt

Ne próbálj ki új felszerelést!

Ne vásárolj, ne próbálj ki, ne használj a nagy futóverseny előtti héten semmilyen új sportruhát, cipőt, vagy zoknit! Csak a megszokott, már bejáratott holmik alkalmasak az edzéseken begyakorolt mozgás, teljesítmény reprodukálására. Bármilyen új cucc használata  esetén fennáll a kidörzsölődés, a vízhólyagok és egyéb kellemetlenségek kialakulásának kockázata.

futás

futás
Forrás:
iStock

Ne változtass az étkezéseden!

Bárhol is legyen a számodra fontos verseny, ne próbáld ki a helyi specialitásokat! Nem ez az egzotikus ételek, vagy a sporttársak által ajánlott csodakaják kipróbálásának időszaka. Csak a megszokott ételeket és a megszokott időpontokban fogyaszd, ha a magadtól elvárt maximális teljesítményt szeretnéd nyújtani. Ez különösen igaz az italokra, amelyek közül lehetőleg a legmegbízhatóbb és már kóstolt ásványvizet válaszd. A sikeres verseny utáni örömödben, vagy épp a csalódást keltő eredmény feletti bánatodban aztán a megméretés után pótolhatod az elmaradt élvezeteket.

A cikk folytatását a sprt4you oldalán lelitek.

Ajánlott cikkek