Spárgás frittata olasz rántotta tavasziasan

A legomlósabb rántotta – új, zseniális és egyszerű módszerrel

A klasszikus rántottát mindenki ismeri, tudja is készíteni, legyen az kolbászos vagy szalonnás, de igazából szinte mindig morzsálódós és érdektelen, amit legfeljebb a húsfélék vidítanak kicsit fel. Ezzel a módszerrel viszont elképesztően puha, finom, lágy lesz – a tojásnak más nem is kell, mint egy kis tejszín és vaj!

A klasszikus rántottát mindenki ismeri, tudja is készíteni, legyen az kolbászos vagy szalonnás, de igazából szinte mindig morzsálódós és érdektelen, amit legfeljebb a húsfélék vidítanak kicsit fel. Ezzel a módszerrel viszont elképesztően puha, finom, lágy lesz – a tojásnak más nem is kell, mint egy kis tejszín és vaj!

rantotta-piritos1 copy
rantotta-piritos1 copy
Forrás:
cookta.hu

Rántottát mindenki tud sütni, na de milyet? Látszólag a legegyszerűbb fogás, de lehet ezt is még jobban, tökélyre fejlesztve készíteni, igazán krémesen, selymesen. Egy kis apró trükk, egy új metódus, és igazán ínycsiklandó fogás lesz az elhabart tojásból. Némi tejszín és vaj a trükk – tányérról kanalazva és tunkolva vagy kenyérre halmozva is tökéletes!

Tejszínes-vajas rántotta

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • snidling vagy petrezselyem finomra vágva,
  • ízlés szerint só, bors

A cikk folytatását a cookta.hu oldalán lelitek.